توصیه های لازم برای بیمارانی که دچار کمبود ویتامین D هستند

لطفا به توصيه هاي زير توجه نمائيد:

1-روزانه مصرف 4واحد لبنیات برای همه ی افراد ضروری میباشد.

2-یک واحد لبنیات به شرح زیر است:

1لیوان240 سی سی شیر=1 لیوان 240سی سی ماست =2لیوان240سی سی دوغ=3قاشق غذا خوری  ماست چکیده مساوی با 45گرم یا 5/1 قوطی کبریت پنیر پرورده-10عدد کشک خشک متوسط- کشک رقیق 1لیوان 240سی سی

3-انواع لوبیا به خصوص سویا وسایر حبوبات-کاهو-کلم برگ-برگ وساقه مو-بادام وفندق-کنجد- تن ماهی-کیلکا از منابع غذایی مهم حاوی کلسیم هستند

4-مصرف روزانه 10عدد فندق یا بادام توصیه میشود.

5-برای ورود کلسیم از خون به داخل استخوان ها وجود مقدار کافی ویتامین د ضروری است این ویتامین فقط در زرده تخم مرغ وجود دارد و بدن نیز میتواند آن را با استفاده از نور خورشید بسازد.به همین دلیل توصیه میشود روزانه نیم ساعت پوسن بدن در معرض آفتاب قرا رگیر و به عبارت دیگر بهتر است حمام آفتاب بگیرید یعنی بدن باید بدون پوشش در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد وآفتاب ساعت8تا9 صبح و نزدیک غروب کفایت میکند.

6-خانواده خود را نیز از این آفتاب بی بهره نگذارید.

7-یک توصیه غذایی:بجای کوکو سیب زمینی از کوکوی لوبیا سفید استفاده کنید برای تهیه این کوکو:1پیمانه لوبیا سفید را با1عدد سیب زمینی متوسط و1عدد پیاز متوسط بپزید و پس از اتمام شدن آب آن لوبیا سفید و سیب زمینی را له و کاملا مخلوط کنیدو به آن تخم مرغ و ادویه اضافه نموده و سرخ کنید. در هنگام پخت توجه داشته باشید که این کوکو نیزمانند کوکوی سیب زمینی هم گیری کافی دارد.

8-از مصرف همزمان غذاهای کلسیم دار با مواد غذایی حاوی آهن اجتناب کنید. در صورت مصرف همزمان کلسیم وآهن جذب آهن به میزان زیادی کاهش میابد.برای جلوگیری از این حالت باید بین مصرف غذاهای آهن دار یا مواد کلسیم دار حداقل 2ساعت فاصله باشد.

سلامت باشيد